member of the parosha group

Maai aandrijving

In tegenstelling tot een conventionele kooimaaier is de Green Clipper een elektrisch aangedreven cirkel maaier en uniek in zijn soort.

Goede verspreiding grasresten

Het hoge toerental van de messen zorgt voor een zeer goede verspreiding van de grasresten. Dat strooisel functioneer tevens als mulch.

Hoge productiviteit

De Green Clipper heeft een zeer hoge productiviteit vanaf ca. 8 ha/u. Het brandstofgebruik b.v. van de Green Clipper Sport bedraagt ca. 3,5 l/u. (afhankelijk van de tractor). De werksnelheid bedraagt ruim 25 km/u.

Weersomstandigheden

De Green Clipper is in staat zowel nat als droog gras te maaien, zonder dat dit het maaibeeld beïnvloedt.

Geluidsarm

De Green Clipper is zeer geluidsarm en heeft een omgevingsgeluid niveau van ongeveer 40 tot 50 DB.

Onderhoud

Door de solide constructie en een minimum aan bewegende onderdelen is de Green Clipper zeer onderhoudsarm. Het onderhoud is zeer eenvoudig en kan vrijwel zelf worden uitgevoerd. De Green Clipper is elektrisch aangedreven. Alleen de hydraulische cilinders voor het inklappen van de flexibele maaidekken dienen van olie te worden voorzien.

Energie efficiënt

De Green Clipper is zeer energie efficiënt. Zo heeft het nieuwe Green Clipper mes (door de engineers van Mowing Solutions zelf ontwikkeld), naast een beter maaibeeld, ook een besparing van 15% tot 20% op het opgenomen vermogen van de motoren.

Maai eigenschappen

De flexibele maaidekken zorgen er voor dat de bodem oppervlakte optimaal wordt gevolgd. De maaihoogte van de Green Clipper is instelbaar van 15-80 mm.

De Green Clipper Sport is bevestigd aan de voorzijde van de tractor, hierdoor is het zicht van de bestuurder zeer goed. De generator bevindt zich aan de achterzijde van de tractor (goede uitbalancering).

Door het eigen lage gewicht is een kleine tractor mogelijk. Hierdoor wordt het terrein niet vlak gereden voor het maaien en ontstaan er nagenoeg geen sporing.